Adoptie

Adoptievoorwaarden

Kattenopvang Waasland zoekt de ideale thuis voor gevonden en verlaten katten. We gaan op zoek naar adoptanten waarvan we geloven dat ze de beste thuis kunnen bieden aan de kat(ten) in kwestie. In de hele adoptieprocedure staat de kat centraal. De katten mogen naar hun nieuwe adresje als ze minstens 12 weken oud zijn, 1 kg wegen en gezond verklaard zijn door onze dierenarts.
 
Kittens worden enkel per 2 geplaatst indien er geen andere jonge hond of kat aanwezig is. Waarom? Dat lees je op deze pagina, klik hier…
Katten zijn sociale dieren die probleemgedrag zullen vertonen uit verveling (krabben aan meubels, planten uitgraven, miauwen…) of worden lusteloos.  Voorzie echter ook voldoende bronnen (kattenbak, eet- en drinkplaatsjes). Katten willen graag verschillende keuzes kunnen maken.

Wil je echt maar 1 katje adopteren, denk dan eens aan een volwassen poes waarvan het karakter al gevormd is. Ze zijn eens zo dankbaar dat ze ook in een warme thuis kunnen terecht komen.

Adoptiewerking

Alle poezen worden bij ons opgevangen in huiselijke kring, eventueel omgeven door andere poezen, honden en kinderen. Ieder opvanggezin doet zijn best om de opvangkatten zo goed mogelijk te socialiseren.
Doordat de katten niet in 1 asiel samen zitten, kan je ook niet zomaar langskomen om er eentje uit te kiezen en direct mee te nemen. Je dient hiervoor een afspraak te maken met het opvanggezin. Het nummer krijg je via een mailtje naar de opvang en na het invullen van de adoptievragenlijst.

De katten zijn bij adoptie:

  • steriel
  • 1 of 2 keer ingeënt tegen katten- en niesziekte
  • gechipt met registratie
  • meermaals ontwormd en ontvlooid

Inenting tegen Felv (leucose) kan op aanvraag en mits bijbetaling. De poezen zijn getest op Felv (leucose) en Fiv (aids).  Bij een volledig nestje wordt 1 kitten getest, bij aparte kittens of volwassenen wordt er standaard een test uitgevoerd.

adoptiebijdrage

Onze adoptiekatten worden NIET gratis weggegeven: er wordt een adoptiebijdrage gevraagd. Deze bijdrage dekt niet al onze gemaakte onkosten. ​Katten die worden binnengebracht (of gemeld) en later door dezelfde mensen of rechtstreekse verwanten weer worden geadopteerd, betalen niet de bijdrage maar alle gemaakte medische kosten.  Dit om profiteren tegen te gaan.

AANTAL LEEFTIJD BIJDRAGE
1 kat t.e.m. 7 jaar 160 ​€
2 katten t.e.m. 7 jaar 300 ​€
1 kat + 8 jaar 140 ​€
2 katten + 8 jaar 260 ​€
1 seniorkat + 15 jaar vrije bijdrage
1 kat met leucose vrije bijdrage